Het Shakespeare Contingent

Het spannend boek van Steven Bogaerts & Sam Laevers

H07: Frogmore House & meer

Windsor Castle en het domein errond zijn de locatie van tal van mooie gebouwen waartussen Benjamin woont. Misschien eens even kennismaken…

Frogmore House

Frogmore House is een voormalige residentie van de Britse koninklijke familie, op het terrein van Windsor Castle, waar zich ook het mausoleum voor koningin Victoria en prins Albert bevindt. Frogmore House is een landhuis dat koning George III in 1792 aankocht voor zijn vrouw Charlotte. In dit huis werd op 25 juni 1900 Lord Mountbatten of Burma geboren.

Bij Frogmore is het mausoleum dat koningin Victoria liet aanleggen voor haar man prins Albert. Later werd ze er zelf ook begraven. Het mausoleum is een ontwerp van de Duitse architect Ludwig Gruner en heeft de vorm van een Grieks kruis. Het kwam gereed in 1862. Het interieur, dat in zijn geheel typisch Victoriaans genoemd wordt, was pas af in 1871. Het rode Portugese marmer dat voor het interieur werd gebruikt, was een geschenk van de Portugese koning Lodewijk, die een neef was van zowel Albert als Victoria. Het mausoleum staat plaatselijk bekend als “The Royal Mausoleum” of “The Frogmore Mausoleum”.

Duchess of Kent Mausoleum

Er is ook een tweede mausoleum voor Victoria van Saksen-Coburg-Saalfeld, de hertogin van Kent, de moeder van koningin Victoria. Dit mausoleum is ontworpen door A.J. Humbert (waarschijnlijk in samenwerking met professor Ludwig Gruner).

Mausolea zijn echter passé: behalve de regerende vorsten, die elders worden begraven, zijn de meeste leden van de Britse koninklijke familie sinds 1928 hier begraven op een begraafplaats. Zo staat dit ook bekend als de “Royal Burial Ground”.
In deze rubriek "per hoofdstuk" vind je leuke achtergrondinformatie over het boek. Soms is dit iets meer over de plaats in kwestie, dan weer over een gebeurtenis, dan wat 'behind the scenes'. De schrijvers lichten een tip van de sluier op. Sommige items kan je zomaar 'publiek' op de website lezen, voor andere artikels zal je dan weer een speciaal wachtwoord nodig hebben. Dit wachtwoord vind je ... in het boek. Let op, sommige van deze artikels kunnen "spoilers" bevatten. Beslis dus zelf wanneer je wat (extra) wil lezen en wanneer (nog) niet. We wensen je veel lees- en ontdekplezier!
Sommige feitbeschrijvingen op deze website namen we over uit Wikipedia. Ook dié feiten, naast ons eigen research, helpen om een unieke kijk te geven in en om het boek dat Het Shakespeare Contingent heet! Heb je zelf een leuke aanvulling? Laat het ons gerust weten.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 Het Shakespeare Contingent

Thema door Anders Norén