Het Shakespeare Contingent

Het spannend boek van Steven Bogaerts & Sam Laevers

15-jarige schrijft roman met thrillerauteur (HLN)

Sam Laevers uit Bekkevoort heeft zijn eerste roman ‘Het Shakespeare Contingent’ samen geschreven met thriller-auteur Steven Bogaerts. “We hebben best veel ruzie gemaakt over de vorm, maar we hebben elkaar gevonden in onze filmische verbeelding en de liefde voor Groot-Brittannië”, zeggen beide auteurs van de spannende pageturner.

Sam kreeg aanvankelijk bijles wiskunde van Steven, die een collega is van zijn moeder Kathy. “Steven vertelde me dat hij boeken schrijft en ik wilde dat ook”, zegt Sam. “Al gauw waren we naast de rekensommen een verhaal aan het bedenken.” Sam en Steven zijn allebei anglofielen. Wat gebeurt er als de huidige Queen Elisabeth II haar laatste adem uitblaast? Met deze hypothese als uitgangspunt deden ze eerst maandenlang opzoekwerk voor er één woord van hun roman op papier kwam.

Visuele verbeelding

Bogaerts schreef al elf romans samen met zijn vader Willy. “Dat was een heel klassieke manier van werken, met veel schrijven en nadien elkaars teksten verbeteren”, zegt Steven. “Met Sam ging het er heel anders aan toe. Hij zit net als ik boordevol visuele verbeelding. We gebruikten post-its, een digitaal prikbord om ideeën te verzamelen en via de smartphone stuurden we elkaar teksten door.”

Op dezelfde golflengte

Elke vrijdagavond kwamen de auteurs samen om te bespreken wat ze al geschreven hadden. “We hebben vaak gediscussieerd, maar als je samenwerkt kom je tot nieuwe ideeën die een schrijver in zijn eentje niet had kunnen bedenken”, klinkt het. De lange ervaring van Steven diende als leidraad voor de schrijfstijl. “Ik merkte dat Sam met zijn opleiding Latijn een stevige basis heeft als tekstschrijver en hij heeft ontzettend veel toegevoegd”, zegt Steven.

(…)

Lees het volledige artikel op HLN.be

 

  • Bron: HLN.be, 08/07/2017 (Leuven) & 11/07/2017 (Diest)
  • Artikel: Tom Van De Weyer
  • Foto: Vertommen
  • Correctie op artikel: in het artikel is er sprake van 60%, maar dit is 80%

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 Het Shakespeare Contingent

Thema door Anders Norén